Fasada nije samo ukras građevine – ona mora ispunjavati visoke standarde zaštite.  Fasada na građevini preuzima: zaštitnu, izolacijsku i estetsku funkciju. Fasada je važan tehnički element koji pridonosi prije svega uštedi energije i očuvanju samog objekta.

Demit fasade

Demit fasada omogućuje uštedu do 60% u troškovima grijanja i smanjuje troškove gradnje zbog tanjih zidova i manjih grijaćih tijela. Izvedba fasade je brza i osigurava ugodne uvjete boravka u prostoru: ljeti hladno, zimi toplo; uz dulji vijek trajanja i ekonomičnije održavanje.

Kod kvalitetno izvedenih fasada ne postoji mogućnost gljivica i truljenja u prostoru. Vremenski faktori na demit fasade od stiropora ili od kamene vune nemaju utjecaj. Njihova trajnost je tridesetak godina. Izrada demit-fasade obuhvaća:

  • pripremu zida na koji se postavlja
  • postavljanje izolaciijskih ploča od stiropora
  • postavljanje zaštitnih mrežica

Pri podešavanju konstantne sobne temperature – hlađenjem ljeti odnosno toplinskom izolacijom zimi – fasadni sustav preuzima glavni zadatak. Ispunjava li učinkovito svoju zadaću, primjećuje se prije svega na troškovima grijanja i ostalim troškovima koji nastaju zbog popravaka, poput popravaka šteta nastalih zbog vlage ili plijesni.

Različiti načini primjene i različite podloge, od fasadnih sustava zahtijevaju poseban pristup pri odabiru materijala, sve komponente moraju biti međusobno kompatibilne.

Za optimalnu funkcionalnost, zid i fasadni sustav moraju se savršeno uskladiti. Važno je razmisliti o tome već prije izgradnje kuće i odlučiti koji će se fasadni sustav primijeniti, kao i sa kojim žbukama će se vršiti unutarnje žbukanje zidova. Naši  sustavi žbuke prilagođeni su svim podlogama i posljednjim saznanjima iz struke.

Uz našu izvedbu, dobit čete svoje obiteljsko gnijezdo kao iz Vaših snova.